Ze wordt al jaren door jong en oud aangesproken met ‘juf Margret’ en is met recht een begrip binnen het kleuteronderwijs en het dorp. Margret Koopman (uit Spanbroek) werkt al 40 jaar op basisschool De Ark in Hensbroek en werd voor haar bewonderenswaardige jubileum op woensdag 21 september op school in het zonnetje gezet.

De meeste kinderen van De Ark kwamen ‘s ochtends al gekleed in alle kleuren van de regenboog in de klas. Groep 1 in het rood, groep 4 in het oranje en groep 7 in het paars. Blauw, geel en groen werden ook goed vertegenwoordigd. Er stonden de hele dag leuke activiteiten voor ze op het programma, die eindigden in een verrassing voor de juf. Ze hebben met zijn allen haar jubileum opgekleurd met een heuse ‘Regenboogvoorstelling’.

Haar naaste collega’s en zelfs oud-collega’s en oud-leerlingen waren vanaf 13:30 uur ook van de partij en verzamelden zich op het schoolplein om de juf persoonlijk te feliciteren. De meesten omschrijven haar vooral als ‘lief’ en ‘zorgzaam’. ‘En ze verzamelt ook heel veel’, zegt haar collega juf Mirella met een lach. Schooldirecteur Frank Knijn is erg trots op haar: ‘Juf Margret is al 40 jaar die lieve juf uit de onderbouw waar alle kinderen van De Ark, hun ouders én grootouders met heel veel warme gevoelens aan terugdenken. Een mooie prestatie die een hartelijke felicitatie verdient!