Om het jaar is het weer bieden geblazen tijdens de Openbare Veiling van Hensbroek Actief. Eén van de geliefde prijzen is een ticket voor de tweejaarlijkse Motor Ride Out die wordt georganiseerd door Ares Appelman. Dit jaar is er een waanzinnig bedrag van €1600,- opgehaald dat ten goede komt aan het dorp.

Karnemelkse polder
Met negen rijders ging de ride out op zondag 11 september van start, na een kop koffie met een lekker stuk vlaai. De zin zat er goed in! Rijdend op een motor is het gewoon genieten van de omgeving. Dit keer had Ares een route gekozen die langs en door vele dorpjes en gehuchten ging. Zoals de ‘Karnemelkse polder’ met dorpjes als Oost- en West-Knollendam. Dit gebied heette in de 18e eeuw nog de ‘Carmelk-polder’, maar is inmiddels verbasterd tot deze zure zuivelnaam.

Stelling van Amsterdam
Genietend van de prachtige sound die negen motors teweeg brengen, scheerde de groep langs Edam en Purmerend om de weg te vervolgen naar ‘de Krokodil’ in Krommenie voor een heerlijke en welverdiende lunch. Op hun route waren ze onbewust door een groot deel van ‘de Stelling van Amsterdam’ gereden. Dit is een bijzondere verdedigingsring van 46 forten en een grote hoeveelheid aan dijken en sluizen rondom Amsterdam. De Stelling is een erfgoed van wereldformaat en staat sinds 1996 op de lijst van UNESCO Werelderfgoed. 

Topdag
Na een vervolg langs Egmond, Bergen en meer van het noordelijk deel van onze mooie provincie zat de rit erop. Voldoende moois gezien en stof tot napraten. De middag werd voortgezet in de achtertuin van huize Appelman onder het genot van een biertje, sapje en chinees. Mooi weer, gezelligheid en goedgemutste rijders; het was een topdag! Wie rijdt er de volgende keer mee?