Als fervent motorrijder en liefhebber van het West-Friese landschap, had Ares Appelman uit Hensbroek ook dit jaar ‘zijn’ Motor Ride Out georganiseerd. Het geld dat hij hiermee heeft opgehaald door kaarten te veilen tijdens Hensbroek Actief, komt ten goede aan de verenigingen in het dorp.

West-Friese dijken
Maar liefst twaalf motorrijders (dames èn heren) stonden op zondag 10 september in de startblokken. Na een kop koffie met appeltaart werden de motoren gestart en vertrokken ze onder luid gebrul van Kawasaki’s, BMW’s en Harley’s. Voor elk wat wils om naar te kijken als de groep voorbij toerde. 

Ares had dit jaar gekozen voor een rit (zo’n 160 km) vol met lekkere bochtjes en langs mooie, kleine dorpjes. Hij trakteerde de rijders op zowel binnen- als buitendijken die in West-Friesland een belangrijke rol hebben gespeeld. Deze dijken dienden als bescherming voor overstromingen. Als de buitendijk het land daarvoor niet kon behoeden, gaven de binnendijken een tweede garantie om overstromingen alsnog te voorkomen.

De pauze bij ‘Het Wagenwiel’ in Lambertschaag was welkom op deze warme dag. Na de rit werd de middag besteed aan een lekker hapje en vooral een koel drankje in de achtertuin van huize Appelman. Men was het erover eens; het was een mooie tocht door een mooie streek!